На поставки товарів до Китаю приходиться 14,5% від усього експорту України

Україна та Китай зацікавлені у лібералізації умов експорту ячменю для українських компаній, адже понад 60% цієї зернової культури орієнтовано саме на експорт до КНР. Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Фань Сяньжун.

За словами  Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької  «тільки за минулий рік експорт українських товарів до Піднебесної виріс майже у два рази… Загалом же на поставки товарів до Китаю приходиться 14,5% від усього експорту України. Левова частка з них – продукція агропромислового комплексу».

Під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Надзвичайний та Уповноважений Посол КНР в Україні Фань Сяньжун  домовились розширити перелік акредитованих українських підприємств на дозволені види продукції у галузі ветеринарії, домовились про активізацію діалогу стосовно акредитації українських бобових та пшениці, обговорили умови та кроки для взаємної торгівлі рибною продукцією.

На зустрічі йшлося про те, що  українські виробники кормів для тварин зацікавлені у виході на китайський ринок, обговорювалося питання прискорення акредитації українських виробників меду, які планують постачати власну продукцію до КНР.

Джерело: dpss.gov.ua