Настанови для виробників морозива від Мінекономіки
Для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких знаходяться потужності з виробництва та обігу морозива Мінекономіки затвердило Настанови (наказ № 546 від 16 березня 2021 року).
Настанови роз’яснюють виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
В Настановах виробники морозива можуть ознайомитись з покроковими інструкціями з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до:
- планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
- безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для перероблення харчових продуктів;
- предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
- чистоти поверхонь;
- здоров’я та гігієни персоналу;
- захисту харчових продуктів від забруднення;
- поводження з харчовими відходами;
- зберігання та транспортування харчових продуктів;
- контролю за технологічними процесами;
- маркування харчових продуктів тощо.
З Настановами можна ознайомитись за посиланням.
Джерело: me.gov.ua