Настанови для виробників морозива від Мінекономіки

Для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких знаходяться потужності з виробництва та обігу морозива Мінекономіки затвердило Настанови (наказ № 546 від 16 березня 2021 року).

Настанови роз’яснюють виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

В Настановах виробники морозива можуть ознайомитись з покроковими інструкціями з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до:

  • планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях;
  • безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для перероблення харчових продуктів;
  • предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
  • чистоти поверхонь;
  • здоров’я та гігієни персоналу;
  • захисту харчових продуктів від забруднення;
  • поводження з харчовими відходами;
  • зберігання та транспортування харчових продуктів;
  • контролю за технологічними процесами;
  • маркування харчових продуктів тощо.

З Настановами можна ознайомитись за посиланням.

Джерело: me.gov.ua