26–27 березня 2024 року пройде єдиний в Україні міжнародний дегустаційний конкурс «Favorite Food & Drinks».

26–27 березня 2024 року пройде єдиний в Україні міжнародний дегустаційний конкурс «Favorite Food & Drinks».

15 квітня 2024 року – урочиста церемонія нагородження в рамках Закритої зустрічі лідерів food-ринку.

Мета заходу: виявлення високоякісних харчових продуктів за органолептичними характеристиками «сліпим» методом та надання їм доданої цінності.

Місія: полегшити байєрам вибір, кому з виробників надати перевагу та які з продуктів ввести в асортимент, або покупцям – продукти, якого виробника покласти до споживацького кошика у першу чергу.

Незалежні експерти дегустаційної комісії проводять оцінку органолептичних показників харчових продуктів у 27 номінаціях.

Склад членів професійної дегустаційної комісії сформовано з висококласних фахівців: керівників відділів якості та власного виробництва у ритейлі, ГоРеКа, галузевих асоціацій та профільних інститутів.

Номінації:

  • алкоголь та алкогольні напої;
  • води, напої, соки та соковмісні продукти;
  • чай, кава, какао та інші гарячі напої;
  • заморожені продукти, напівфабрикати, їжа готова до вживання;
  • дитяче харчування;
  • healthy food: дієтичні, безглютенові, безлактозні продукти;
  • веганські, вегетаріанські продукти харчування і напої, що не містять продуктів тваринного походження;
  • хліб та хлібобулочні вироби, макарони, крупи, каші швидкого приготування, борошно;
  • органічні продукти;
  • молочні, молочнокислі та молоковмісні продукти;
  • масложирова продукція;
  • сири, сирні продукти;
  • кондитерські вироби, цукерки;
  • олії, соуси, кетчупи, майонези, салатні заправки, оцти;
  • інгредієнти, приправи, прянощі, сіль і їх суміші, харчові концентрати;
  • снеки, сухофрукти та горіхи, сухі сніданки, чіпси, насіння;
  • консервовані фрукти, овочі, гриби;
  • продукти з м‘яса птиці, яйця;
  • м‘ясо, м‘ясні делікатеси, ковбасні вироби;
  • риба, рибні делікатеси, морепродукти, роли;
  • харчування для спортсменів, beauty харчування;
  • інноваційні продукти харчування;
  • молюски та ракоподібні;
  • міркрогрін;
  • мед та продукти бджільництва;
  • кошерна їжа;
  • халяльна їжа.

Детальну інформацію про дегустаційний конкурс знайдете