Молочна індустрія 2023: тренди та перспективи галузі

У жовтні в Києві відбулася щорічна бізнес-зустріч «Молочна індустрія», яка за багато років стала традиційним місцем зустрічі виробників молочної продукції, спеціалістів ритейлу, дистриб’юторів, постачальників технологій та пакування.
Спікери заходу розкрили, зокрема такі теми:
- тренди ринку молочної продукції;
- тренди ринку морозива;
- ринок рослинного молока;
- перспективи виробництва сирів із профілактичними властивостями в Україні;
- Україна на сирній мапі світу: важливість міжнародних подій для галузі;
- сучасні тенденції виробництва та споживання молока в Україні та світі;
- програма контролю сирого молока: стан реалізації та нові законодавчі зміни;
- новини технічного регулювання в харчовій галузі;
- способи подовження термінів придатності ферментованих молочних продуктів.
Команда «Управління якістю» також не оминула увагою важливу галузеву подію, тож трішки деталей спеціально для вас.
Ключові тренди вітчизняної молочної галузі–2023
87 % українців купують продукцію українських брендів. На вибір бренду для споживання в сучасних реаліях найбільше впливають такі три фактори:
- якість
- політична позиція бренду
- упаковка, що допомагає зберігати свіжість продукту.
44 % українців обирають бренди з огляду на їхню політичну позицію, підтримку армії, мову спілкування чи факт співпраці з рф.
За даними Gradus Research



Акцент на екологічність
За даними опитування компанії DeZaan ,75% споживачів вказують, що вони заплатили б більше за екологічно чистий продукт. Тож звертають особливу уваги на:
- стандарти екології щодо інгредієнтів (обізнаність та інформування про склад продукту, наявність домішок, відсутність ароматизаторів тощо)
- вимоги екологічності до упаковки (зменшення долі пластику, нанесення маркування про можливість переробки упаковки)
- екологічність виробництва (застосування принципів сталого виробництва, зменшення вуглецевого сліду, загальне ставлення до зовнішнього середовища)
Повний відеозапис конференції «Молочна індустрія 2023» переглядайте тут.
Загалом цього року галузеву зустріч «Молочна індустрія» відвідали понад 150 спеціалістів у сфері виробництва молочної продукції.
Відвідувачі заходу під час дегустації, організованої компанією Ardis Group, мали змогу скуштувати сири українських виробників, які отримали нагороди на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2022.





Дякуємо за організацію та запрошення компанії Marko Pack.
Працюймо, гуртуймося, переможемо!
Марина Бурдейна, шеф-редактор «Управління якістю»








