Набув чинності ДСТУ на каву

Із 1 травня 2022 року набув чинності новий державний стандарт на розчинну каву.

ДСТУ 4394:2020 Кава розчинна. Загальні технічні умови розроблено Технічним комітетом стандартизації «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» (ТК 152). Документ прийнято та надано чинності наказом ДП «УкрНДНЦ» від 24 лютого 2020 р. № 41 на заміну скасованого ДСТУ 4394:2005:

  • ДСТУ 4394:2005 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови
  • ДСТУ 4394:2005 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови. Зміна № 1
  • ДСТУ 4394:2005 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови. Зміна № 2

Цей стандарт поширюється на каву розчинну — концентрований харчовий продукт, який отримано екстрагуванням з обсмажених кавових зерен, із використанням лише води як екстрагента, без будь-якого процесу гідролізу, пов’язаного з додаванням кислоти чи основи. Каву розчинну можна вживати як самостійний напій, так і для швидкого приготування гарячих і холодних кавових напоїв, а також для інших застосувань.

За інформацією ДП «УкрНДНЦ» та Будстандарт

Вас може зацікавити:

«Фальсифікація харчових продуктів: проблема, міжнародний досвід, інструменти протидії»

Food fraud prevention – запобігання фальсифікації харчових продуктів