Набув чинності ДСТУ на каву
Із 1 травня 2022 року набув чинності новий державний стандарт на розчинну каву.
ДСТУ 4394:2020 Кава розчинна. Загальні технічні умови розроблено Технічним комітетом стандартизації «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» (ТК 152). Документ прийнято та надано чинності наказом ДП «УкрНДНЦ» від 24 лютого 2020 р. № 41 на заміну скасованого ДСТУ 4394:2005:
- ДСТУ 4394:2005 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови
- ДСТУ 4394:2005 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови. Зміна № 1
- ДСТУ 4394:2005 Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови. Зміна № 2
Цей стандарт поширюється на каву розчинну — концентрований харчовий продукт, який отримано екстрагуванням з обсмажених кавових зерен, із використанням лише води як екстрагента, без будь-якого процесу гідролізу, пов’язаного з додаванням кислоти чи основи. Каву розчинну можна вживати як самостійний напій, так і для швидкого приготування гарячих і холодних кавових напоїв, а також для інших застосувань.
За інформацією ДП «УкрНДНЦ» та Будстандарт
Вас може зацікавити:
«Фальсифікація харчових продуктів: проблема, міжнародний досвід, інструменти протидії»
Food fraud prevention – запобігання фальсифікації харчових продуктів