Презентовано дорожню карту впровадження Програми контролю сирого молока на національному рівні

Держпродспоживслужба у пілотному форматі реалізує Програму контролю сирого молока, яка є формою моніторингу компетентним органом перевірок сирого молока.

Саме з метою впровадження цієї Програми на національному рівні була розроблена та презентована дорожня карта впровадження Програми контролю сирого молока на національному рівні.

Дорожню карту розробляли за підтримки експертів швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та за участю:

  • багатосторонньої робочої групи;
  • фахівців центрального апарату й територіальних органів Держпродспоживслужби.

Дорожня карта – самостійний комплексний керівний інструмент, який фокусується виключно на молочному секторі й охоплює перехід до системи контролю сирого молока з регіонального пілотного проєкту (10 областей) на національний рівень.

Представлена візія до дорожньої карти передбачає, що до кінця 2024 року шляхом впровадження програми контролю сирого молока буде досягнуто ключової цілі в молочному секторі – українське сире молоко відповідатиме стандартам ЄС щодо безпечності та якості продукції.

Ознайомитися із дорожньою картою впровадження Програми контролю сирого молока можна за посиланням.

Комплексна дорожня карта для впровадження Програми контролю сирого молока в Україні на період з 2021 до 2024 року складається з чотирьох частин:

  • огляд;
  • візія, де описано кінцеву точку, якої потрібно досягти за допомогою дорожньої карти до кінця 2024 року;
  • дорожня карта, на якій зображено діяльність, яку потрібно впровадити починаючи з 2021 року, щоб успішно досягти візії до кінця 2024 року;
  • таблиця розподілу відповідальності, де наведено конкретні відповідальності учасників за кожною діяльністю, визначеною на дорожній карті.

Джерело: новини Держпродспоживслужби