Шановні читачі!

Правильне рішення, прийняте із запізненням, є помилкою

Лі Якокка

Мінливість бізнес-середовища призводить до появи нових небезпек: фінансова нестабільність банків, з якими працює організація, несумлінність і навіть підступність партнерів, з якими укладаються угоди про співпрацю, некомпетентність і недбалість персоналу – у боротьбі з цими та іншими ризиками тривають робочі будні будь-якого підприємства.

Сьогодні ризик-менеджмент відіграє ключову роль у структурі кожної організації як один із найбільш перспективних механізмів забезпечення її стійкого функціонування. Тому пропонуємо до вашої уваги огляд ISO/DIS 31022:2020 «Менеджмент ризику. Настанови з управління правовими ризиками». Стандарт доповнює вимоги ISO 31000:2018 і містить рекомендації щодо запобігання правовим ризикам, які можуть бути адаптовані до особливостей будь-якої організації й умов її діяльності.

Щоб зловмисники, які мають на меті навмисне псування продукції, не заскочили харчовиків зненацька, кожному свідомому виробникові слід розробити комплекс заходів для запобігання такому ризику. Тож пропонуємо актуальний матеріал про застосування методології ТАССР, зокрема покроковий алгоритм ідентифікації та оцінювання загроз.

Виготовляймо та споживаймо безпечне!