Якість питної води перевірятимуть ретельніше

До таблиці 1 додатку 2 ДСанПіНу 2.2.4-171-10 були внесені зміни, які передбачають більш жорсткі нормативи для окремих санітарно-хімічних показників безпечності та якості питної води, а саме:

💧 забарвленості,
💧 каламутності води,
💧 вмісту заліза загального,
💧 окиснюваності перманганатної,
💧 жорсткості загальної,
💧 сухого залишку,
💧 сульфатів,
💧 хлоридів
💧 марганця,
💧 амонію,
💧 нітритів.

Звертаємо увагу підприємств питного водопостачання на необхідність вирішити питання щодо приведення санітарно-хімічних показників води питної, яка подається населенню, до оновлених вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Підприємствам, які проводять обробку води для населення, також потрібно внести зміни до технологічних регламентів виробництва питної води з описом технологічного процесу та до програм виробничого лабораторного контролю з новими нормативними значеннями.

Виробничий контроль за якістю питної води у процесі її добування, обробки та у розподільних мережах здійснюється підприємством водопостачання.

За інформацією Держпродспоживслужби