Затверджено критерії оцінювання ступеня ризику від діяльності органів із сертифікації у сфері органічного виробництва

Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності органів із сертифікації у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Відповідно до затверджених критеріїв визначатиметься періодичність здійснення планових заходів контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Держпродспоживслужба перевірятиме суб’єктів господарювання, що згідно з критеріями мають:

  • високий ступінь ризику – не частіше ніж один раз на два роки
  • середній ступінь ризику – не частіше ніж один раз на три роки
  • незначний ступінь ризику – не частіше ніж один раз на п’ять років

Передбачається, що реалізація постанови дасть можливість забезпечити проведення Держпродспоживслужбою планових заходів державного контролю у сфері органічного виробництва за діяльністю органів із сертифікації відповідно до єдиних критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження ними діяльності.

Джерело: новини Мінекономіки