Олійно-жировій промисловості: набув чинності новий галузевий ДСТУ
Із 1 травня 2022 року набув чинності новий державний стандарт на визначення показників якості та безпечності олії методом спектроскопії у ближній інфрачервоній зоні.
ДСТУ 9132:2021 Олії. Визначення показників якості та безпечності методом спектроскопії в ближній інфрачервоній зоні прийнято та затверджено наказом ДП «УкрНДНЦ» від 28.10.2021 № 380 «Про прийняття та скасування національних стандартів»
Документ замінює скасований ДСТУ ГОСТ 33441:2020 Олії. Визначення показників якості та безпеки методом спектроскопії в ближній інфрачервоній зоні (ГОСТ 33441-2015, IDT; ISO 12099:2010, NEQ)
За інформацією ДП «УкрНДНЦ» та Будстандарт
Вас може зацікавити:
Захист харчових продуктів та попередження шахрайства: ідентифікація й оцінювання загроз