Цьогоріч завершується перехідний період упровадження
системи НАССР українськими виробниками. А це означає, що до 20 вересня 2019
року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових
продуктів, мають впровадити систему аналізу критичних та потенційно небезпечних
точок виробництва. Тож цій актуальній темі у поточному випуску ми приділили
неабияку увагу.
Ексклюзивно з перших вуст про полемічні питання у процесі здійснення державного нагляду, відеофіксацію перевірок, терміни виконання приписів, роль сертифікатів на системи менеджменту безпечності харчових продуктів за міжнародними стандартами, зміни у сфері контролю через новий Закон про маркування харчових продуктів та багато іншого – в інтерв’ю з головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою.
Також надаємо практичні поради щодо організації
внутрішнього аудиту системи НАССР для максимально комфортного проходження
аудитів зовнішніх.
На сторінках цього номера ви знайдете й інші цікаві теми,
серед яких – управління знаннями, або як перетворити інтелектуальний капітал в
активи компанії; бенчмаркінг у системах менеджменту на основі ISO 17258:2015;
«батли» на ринку алкоголю, або як АМКУ штрафує за недостовірне маркування; вихід на ринки
екопродукції із застосуванням екологічного маркування типу I.
Ми працюємо для вас! Тож надсилайте свої запитання нашим
експертам, які радо нададуть відповіді на сторінках журналу. Також наголошуємо,
що ви можете замовити тему, розкриття якої для вас буде особливо необхідним та
актуальним.
Усі ваші запити чекаємо на незмінну електронну адресу
редакції:yakist@techmedia.com.ua