Не сподівайтеся, що ворог не прийде, а покладайтеся на свою готовність, чекаючи зустрічі з ним
Сунь-цзи, китайський стратег і мислитель
Війна триває, і наразі для країни найважливіше – зберегти й захистити людей.
А одним із головних завдань соціальної безпеки є питання ефективного
управління в умовах надзвичайних ситуацій, які, на жаль, набувають глобальних
масштабів.
Щоб бути готовими до різних подій, необхідно створити єдину систему цивільного захисту населення і територій на засадах сучасних принципів управління. А отже, на передові позиції виходять ризик-менеджмент, системний аналіз ситуацій, прогнозування наслідків, розроблення стратегій і алгоритмів дій, спрямованих на посилення захисту суспільства та ефективне реагування на інциденти.
Дискусійна платформа «Управління якістю» завжди тримає руку на пульсі й прагне надати дієву інформаційну підтримку, тож у новому випуску є рекомендації щодо управління надзвичайними ситуаціями, керуючись ISO 22320:2018. Крім цього, у червневому номері для вас підготовлена добірка актуальних матеріалів. Зокрема, ви ознайомитесь з новаціями версії 8 IFS Food та вимогами ISO 22716 GMP щодо пакування і маркування продукції, з’ясуєте, як впровадити екологічний менеджмент на підприємстві та які тенденції й методи моніторингу рекомендує FSSC 22000, опануєте гігієнічні вимоги до яєць, а також дізнаєтесь багато цікавого про те, як правильно надати інформацію про дієтичні добавки, як розробляють рецептури макаронних виробів дієтичного призначення, як виробляють якісні ковбасні вироби та які аналітичні інструменти менеджменту застосовують сьогодні.
Останнім часом
значна кількість міжнародних стандартів зазнала змін, і ми прагнемо вчасно вас
знайомити з ними. Так, новим вимогам IFS Food присвячена одна зі статей цього випуску, а зміни в FSSC 22000 обговоримо на авторському інтенсиві Дениса
Гончара «FSSC 22000: комфортний перехід від v. 5.1 до v. 6»,
запланованому на 22 червня. Тож запрошуємо всіх охочих відвідати захід, поглибити знання та взяти участь
у розгляді порушених проблем.
Також
нагадуємо, що 7 червня увесь світ
відзначає день безпечності харчових продуктів. Готуймося зустріти це свято високоякісними
виробами і безпечними умовами виробництва!
Наближаймо перемогу і будьмо й надалі разом!